Saturday, January 1, 2011

1.1.2011 Baking Day ^^

在这新一年的第一天,我尝试了烘焙千层蛋糕
初次烘焙,很担心会失败
不过最后成功了,而且味道刚刚好
耶~ =)

以下就是食谱,欢迎尝试 :)

Brownie Cheese Layer Cake 黑糖巧克力芝士千层蛋糕

Bahan A:
500gm Brownie Mix 黑糖巧克力蛋糕混合粉
250gm mentega / marjerin 牛油 / 植物油
100gm Susu segar 鲜奶
4 biji telur 蛋

bahan B:
500gm Cream cheese 奶油·芝士
100-120gm gula halus 幼糖
2 biji telur 蛋

Cara membuat 1:
1. Pukul mentega hingga kembang, masukkan brownie mix, kacau sebati masukkan telur dengan perlahan-lahan, kacau sebati. akhirnya, masukkan susu segar. Gaul hingga sebati.
先将牛油打发后加入黑糖巧克力混合粉搅拌,慢慢加入蛋搅拌均匀,最后加入牛奶搅拌均匀。

Cara membuat 2:
1. Pukul cream cheese dan gula halus. kemudian masukkan telur dan pukul sampai sebati.
先将奶油芝士和糖,然后再加入蛋搅拌均匀。

Cara membuat 3:
1. Adunan brownie dibahagi kepada 4 bahagian dan adunan cream cheese kepada 4 bahagian.
将黑糖巧克力蛋糕糊和芝士糊各分成4等份。
2. Sediakan acuan 8'', disapu minyak. masukkan 1 bahagian adunan brownie. kukus 5-10 minit. kemudian masukkan 1
bahagian adunan cheese ,kukus 5-10 minit. buat cara yang sama hingga adunan habis.
准备一个8寸方模,铺纸抹上油,将1份巧克力蛋糕糊放入方模蒸5-10分钟,然后放芝士糊,如此轮流蒸至完。


 完成品


No comments: